Stop Motion (beeldend, digitale media)

De leerlingen leren in stappen hoe je een stop motion filmpje maakt. Ze gaan in groepjes werken aan een eigen versie van een verhaal en maken daarbij behorende figuren uit gekleurd papier (cut-outanimatie). Dit gebeurt naar aanleiding van een lesbrief.  

Daarna komt de kunstenaar om samen met de leerlingen de figuren tot leven te brengen. Dit doen ze met de animatietechniek stop motion. De leerlingen gaan veel foto’s maken en die foto’s achter elkaar vormen een filmpje. Elk groepje krijgt uiteindelijk zijn eigen korte film van hun verhaal. Een aantal filmpjes wordt in de les besproken en de rest wordt op een later tijdstip naar de docent gestuurd. Tijdens de les leren de leerlingen samenwerken, experimenteren en oplossingen bedenken.   

 

Media-educatie beoogt dat leerlingen zichzelf niet alleen zien als gebruiker van media en populaire cultuur, maar ook als maker. Leerlingen krijgen inzicht in de manier waarop media wordt geproduceerd door analyse en reflectie. Door het zelf produceren van beelden, tekst en geluid krijgen leerlingen grip op deze symbooltaal. Media-educatie heeft daardoor een nauwe relatie met kunstzinnige oriëntatie. 

Additional Info

  • Groep: 5 en 6
  • Discipline: Beeldend en Digitale Media
  • Locatie: School, klaslokaal, hal of schoolplein in overleg
  • Duur: 90 minuten
  • Contact: Liesbeth Klok, e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t: 06-12037819
  • CultuurKlik