vrijdag, 01 juni 2018 09:58

Land van Scala 2021-2022. Groep 5/6

KEUZE UIT LESSENSERIES BEELDEND, DANS, MEDIA, MUZIEK EN THEATER.

Inschrijfformulier doorgaande leerlijn 2021-2022 Inschrijven voor 29 mei 2021.

 

 


Lessenserie Beeldend - PREHISTORIE

Geschiedenisverhalen komen tot leven als kinderen hier beeldend mee aan de slag gaan. Want hoe levendig word het voor een kind als het uit gaat beelden hoe het er in de prehistorie uit zag, hoe de mensen leefden? We werken met aardetinten en gebruiken primitieve tekenvormen, maar we bedenken ook hoe rituelen of gewoontes zich vertalen naar nu. Een verrassende lessenserie die laat zien hoe de oudheid in verbinding staat met onze hedendaagse cultuur.

Tijdsduur 4x 1 les per week
Periode week 36, 37, 38 en 39
  6 september - 3 oktober 2021

Lessenserie Dans - HAPPY!

In deze lessenserie gaan we vreugde, vrolijkheid en ontspannenheid samenbrengen met alles wat je hoort. De muziek is daarbij van groot belang. Van welke muziek wordt jij vrolijk? Werkt de muziek aanstekelijk, heb je zin om in beweging te komen? Vanuit dat wat we horen gaan we op ontdekkingsreis naar de bewegingen die daarbij horen. Positieve gevoelens omzetten in krachtige bewegingen met het lichaam waardoor ze nog beter voelen. Elke les bouwen we samen een stukje verder aan de choreografie ‘Happy’ om deze uiteindelijk met veel plezier en voldoening in zijn totale Happiness te kunnen dansen. Dit alles met een flinke portie vrijheid ervaren in je eigen bewegingskeuze(s). ‘You’ll never feel Happy, until you try!’

Tijdsduur 4x 1 les per week
Periode week 36, 37, 38 en 39
  6 september - 3 oktober 2021

Lessenserie Media - DE KUNST VAN GELUKKIG ZIJN

Wie ben jij, en wat geeft jou een goed gevoel in de online - offline wereld in relatie met de ander? Wanneer maakt sociale media je gelukkig of ongelukkig? Vragen die de leerlingen in deze lessenserie (waar het gaat om zelfbeeld, hoe een online omgeving kan beïnvloeden) beeldend gaan onderzoeken en wat dit voor hen betekend. En we kijken naar dit thema in de kunst. 

Tijdsduur 4x 1 les per week
Periode week 36, 37, 38 en 39
  6 september - 3 oktober 2021

Lessenserie Muziek - WERELDWIJS

Tijdens deze lessenserie met als thema ‘Wereldwijs’ leren de leerlingen liederen uit de verschillende werelddelen: in allerlei verschillende talen! Ook maken de leerlingen kennis met de verschillende muziekstijlen en instrumenten uit de verschillende werelddelen. De leerlingen maken muziek met keukengerei, boomwhackers, ritmestokken en spelen deze partijen vanaf grafische partituren. Ook wordt er een start gemaakt met het herkennen van de traditionele notatie: de leerlingen onderscheiden de verschillende notenwaarden. Natuurlijk wordt ook het bewegen op muziek en het uitvoeren van een bewegingsreeks bij het zingen van een lied niet vergeten. Klaar voor de wereldreis? Wereldwijs!

Tijdsduur 4x 1 les per week
Periode week 36, 37, 38 en 39
  6 september - 3 oktober 2021

Lessenserie Muziek - EVEN UITBLAZEN OF TROMMELEN in de klas 

Drie weken lang krijgen de leerlingen op school instrumentale muziekles. De leerlingen leren spelen op een blaasinstrument (trompet, trombone, bugel, saxofoon of klarinet). De lessen worden gegeven aan halve klassen. Eerst de ene helft, dan de andere helft. Na afsluiting van deze binnenschoolse lessen, is er voor enthousiaste leerlingen de mogelijkheid de lessen naschools voort te zetten. Deze leerlingen krijgen het instrument dan mee naar huis, zodat zij vaker kunnen oefenen. De lessen worden verzorgd door de vakdocenten van Scala. We werken hiervoor samen met de muziekverenigingen in gemeente De Wolden. We kunnen  hiervoor samenwerken  met een  muziekverenigingen in gemeente Hoogeveen.

Tijdsduur 3x 30 minuten (60 min per groep)
Periode week 36, 37, 38 en 39
  6 september - 3 oktober 2021

Lessenserie Theater - DROOMWERELD

In een droomwereld kloppen de zaken niet altijd. Wordt de wereld er soms niet mooier van? Of spannender? In de kunst heet dat surrealisme. Let op, we gaan dromen, niet slapen! Flink aan de slag met elkaar om de fantasie te laten werken en oplossingen voor problemen te bedenken. Durven we de werkelijkheid te laten voor wat het is…Lekker spelen is het begin.

Tijdsduur 4x 1 les per week
Periode week 36, 37, 38 en 39
  6 september - 3 oktober 2021