vrijdag, 01 juni 2018 09:58

Land van Scala 2020-2021. Groep 5/6

KEUZE UIT LESSENSERIES DANS, MEDIA EN MUZIEK.

Inschrijfformulier doorgaande leerlijn 2020-2021 In week 24 kan ingeschreven worden, de sluitingsdatum is 22 juni 2020. 

Lessenserie Dans Prehistorie

In deze lessenserie gaan we terug in de tijd, de oertijd. Mensen konden nog niet lezen en schrijven. Ze communiceerden met elkaar met behulp van klanken en gebaren. Elke les ontdekken we nieuwe stampbewegingen. Samen ontwikkelen we een eigen bewegingstaal. Dit alles maakt uiteindelijk een eigen oertijd-choreografie, in dans en geluid.   

 

Tijdsduur: 4 lessen van 60 minuten 

Lokaal: speellokaal 

Periode: week 2 t/m 5 

 

Lessenserie Media Sporen uit het verleden  

In deze lessenserie maken de leerlingen kennis met het thema cultureel erfgoed. Wat is cultureel erfgoed en welke verhalen horen erbij? Verschillende vormen van erfgoed zoals gebouwen, streekverhalen en gebruiksvoorwerpen vormen het uitgangspunt voor fotografie-opdrachten. Daarnaast gaan de leerlingen aan de slag met animatie en beeldbewerking. 

 

Tijdsduur: 4 lessen van 90 minuten 

Lokaal: klaslokaal 

Periode: week 2 t/m 5  

 

Lessenserie Muziek Wereldwijs  

Tijdens deze lessenserie met als thema ‘Wereldwijs’ leren de leerlingen liederen uit de verschillende werelddelen: in allerlei verschillende talen! Ook maken de leerlingen kennis met de verschillende muziekstijlen en instrumenten uit de verschillende werelddelen. De leerlingen maken muziek met keukengerei, boomwhackers, ritmestokken en spelen deze partijen vanaf grafische partituren. Ook wordt er een start gemaakt met het herkennen van de traditionele notatie: de leerlingen onderscheiden de verschillende notenwaarden. Natuurlijk wordt ook het bewegen op muziek en het uitvoeren van een bewegingsreeks bij het zingen van een lied niet vergeten. Klaar voor de wereldreis? Wereldwijs! 

 

Tijdsduur: 4 lessen van 60 minuten 

Lokaal: klaslokaal 

Periode: week 2 t/m 5