vrijdag, 01 juni 2018 09:55

Land van Scala 2020-2021. Groep 1/2

KEUZE UIT LESSENSERIES MEDIA, DANS EN THEATER.

Inschrijfformulier doorgaande leerlijn 2020-2021 In week 24 kan er ingeschreven worden, de sluitingsdatum is 22 juni 2020.

Lessenserie Media

2 lessen Thema Kinderboekenweek En toen. 
Les 1. Vanuit het gezichtsveld van een dier dat probeert uit een ei te kruipen, laten we de leerlingen m.b.v het maken van korte filmpjes naar zijn omgeving kijken. 
Les 2.Amsterdam die mooie stad, gaan we herbouwen. Tijdens de bouw wordt een time-lapse gemaakt, hierdoor zien we de stad opgebouwd worden. Als de stad klaar is gaan we m.b.v. een green screen op de foto als trotse bouwers van ons Amsterdam. 

+2 lessen Media mijn eigen wereld
Spelenderwijs maken de leerlingen kennis met fotografie als middel om onderwerpen uit hun eigen belevingswereld in beeld te brengen. Met alledaagse voorwerpen worden bijzondere foto's gemaakt door er een verhaal bij te bedenken. In je fantasie beleeft speelgoed avonturen en kun jij superman of een prinses zijn.

Tijdsduur: 4 lessen van 90 minuten 

Lokaal: klaslokaal 

Periode: week 40 t/m 44  

 

Lessenserie Dans

2 lessen Thema Kinderboekenweek En toen. 
Als we heel zachtjes zijn mogen we op een hele oude zolder spelen. Hier is al heel lang niemand meer geweest. In deze workshop gaan de kinderen op onderzoek uit. Zo doorstaan zij alle stofwebben terwijl ze op hun tenen de zolder ontdekken. Onder een oud doek vinden we hele speciale boeken. Via deze geleide fantasie duiken wij in een speciaal verhaal door middel van het prentenboek De steen en de tijd. Ook maken wij gebruik van verschillende muziekstijlen. Door deze unieke combinatie biedt het kinderen de mogelijkheid om hun verbeelding te gebruiken. We dansen ons een weg door het verhaal en het is interessant, spannend en gezellig. Zal het ons lukken om uiteindelijk de grote steen van eeuwen geleden helemaal naar Nederland te rollen?  

+2 lessen Dans Beestenbende
In deze vrolijke lessenserie ontdekken de leerlingen hoe dieren bewegen. In de lucht, op het land, in het water. Bewegen dieren anders dan jij? Of kun jij ook vliegen als een vogel?  We werken aan een Dierenparade waarbij leerlingen op zoek gaan naar welk dier past bij de geluiden die ze in de muziek horen. Welk dier past het beste bij jou?

Tijdsduur: 4 lessen van 60 minuten 

Lokaal: speellokaal 

Periode: week 40 t/m 44 

 

 

Lessenserie Theater

2 lessen Thema Kinderboekenweek En toen.
De lessen zijn een ontdekkingsreis voor kleuters. We gaan, door middel van muziek en spel, gevoelens ontdekken rondom oorlog en vrede. Want hoe voelt het als het oorlog is? Je moet binnen blijven en mag dus niet zomaar naar buiten. Ben je hierdoor bang of juist verdrietig? En als het vrede is en je gewoon buiten mag spelen. Maakt dit je blij?

+2 lessen Theater Sprookjes
Sprookjes zijn van alle (leef-)tijden. Wie mag ik zijn en hoe beweegt een fee nou eigenlijk? Heerlijk verzinnen wat er gebeurt in het sprookjesbos en met z’n allen zo in een sprookjeswereld terecht komen…waar meer kan dan in het echt! 

Tijdsduur: 4 lessen van 60 minuten 

 Lokaal: speellokaal 

Periode: week 40 t/m 44