KAPOT VAN JOU Over sociale- en verkeersveiligheid: keuzes maken, grenzen stellen, verantwoording nemen.

Roy, Arwin en Mikkie. Drie vrienden. Gewone jongeren. Met gewone toekomstdromen. Ze beslissen graag over hun eigen leven. Eén foute beslissing echter kan fataal uitpakken…
Kapot van jou is flitsend en interactief theater met een dramatisch einde: één van de vrienden overlijdt aan een verkeersongeval. TRAXX laat zien hoe je met dit verlies om kan gaan én hoe je onveilig gedrag tegen kan gaan.

Veilig Verkeer Nederland heeft TRAXX gevraagd deze voorstelling te maken, want helaas zijn verkeersongevallen nog steeds doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren.
Ze weten best hoe ze zich horen te gedragen in het verkeer, maar waarom gaat het dan toch nog vaak mis? Welke keuzes maken jongeren onder invloed van anderen, overmoed, onervarenheid, alcohol, drugs, hormonen?
Welke rol speelt groepsdruk?En ben je alleen verantwoordelijk voor jezelf, of ook voor een ander? Juist op deze leeftijd is het van het grootste belang deze moeilijkheden bespreekbaar te maken.

Reacties op Kapot van jou

Docent Roland Holst, in Hilversum:
“De acteurs weten de leerlingen vanaf het begin te ‘pakken’. De enorme energie van de acteurs, de taal van de leerlingen die ze spreken en de herkenbaarheid van het onderwerp zorgt ervoor dat de leerlingen van het begin tot het einde geboeid zijn. Daarnaast spelen de acteurs niet op een podium, maar tussen de leerlingen in, waardoor de leerlingen nog meer het gevoel hebben onderdeel te zijn. Dat het voor een kleine groep gespeeld wordt is ook een kracht van het stuk”

 

Wethouder Ron v.d. Leck, in Drachten:
“Ik was van jullie voorstelling erg onder de indruk. Met minimale middelen hebben jullie de gevolgen van drankmisbruik erg sterk neergezet en op een zodanige wijze dat de boodschap naar mijn mening zeer goed doordrong bij de aanwezige leerlingen. Maar zeker ook het vervolg waarbij jullie om ervaringen bij de leerlingen vroegen maakte bij mij en de leerlingen veel los en ik ben ervan overtuigd dat jullie voorstelling bijdraagt aan een beter besef van de gevolgen van drankgebruik, maar het leerde de leerlingen ook om meer open met elkaar om te gaan en daardoor mekaar meer te gaan respecteren! Wat mij betreft doorgaan want elk slachtoffer van drank is er een teveel!”

 

 

Additional Info

 • Doelgroep: VO alle leerjareb
 • Aanbieder:

  Theater Traxx

 • Locatie: Theater De Tamboer
 • Aantal leerlingen: 60
 • Kosteninformatie: Ticketprijs: € 15,=
 • Datum activiteit: Schooljaar 2019-2020
 • Duur: 90 minuten (incl. nabespreking)
 • Instelling/organisatie: -
 • Bijzonderheden: -