De Spion

De Spion is een interactieve theatervoorstelling over doorzetten, voor kinderen van groep 7/8. 

 

Aan de hand van de theorie van de leerkuil (het leren leren) wordt het publiek meegezogen in het verhaal van Geerling, die opgeleid wordt tot spion.

Spannende en grappige scenes wisselen elkaar af in het uitvoeren van de geheime opdrachten, waarbij de rol van de kijkers groter is dan ze van tevoren hadden verwacht. 

 

‘De Spion’ gaat over het spannende verhaal van de opa van de verteller, maar tegelijkertijd over het verhaal van de verteller zelf. 

 

Opa Geerling wordt door de geheime dienst gevraagd om spion te worden. 

Daarvoor moet hij eerst spionnen skills aanleren en krijgt hij steeds moeilijkere opdrachten die hilarische scenes opleveren.

Vervolgens krijgt hij de taak om de buurvrouw in de gaten te houden, op wie hij stiekem een oogje heeft. Welk geheim speelt zich af achter de voordeur van de buren? 

 

Tussen de verschillende scenes van Geerling komt ook het verhaal van de verteller zelf aan bod.

Hij wil graag laten zien wat hij heeft ontdekt in het dagboek van zijn opa, maar worstelt met de onzekerheden van het doen van iets nieuws.

Dat hij in het theater voor het blok wordt gezet lijkt de enige optie om er als publiek achter te komen wat er daadwerkelijk met zijn opa is gebeurd. 

 

Zo ontdekken de kijkers gaandeweg de overeenkomsten tussen Geerling en de verteller, dat ze beiden een nieuwe uitdaging aangaan en tegen dezelfde herkenbare obstakels aanlopen, die je tegenkomt als je iets nieuws leert. 

Tijdens ‘De Spion’ wordt het publiek actief gebruikt om scenes mee te spelen, waardoor deze solovoorstelling voelt als een show met een 10-koppige cast! 

Additional Info

  • Groep: 7 en 8
  • Discipline: Theater
  • Locatie: Theater de Tamboer
  • Duur: 50 minuten
  • Periode: maandag 25 en dinsdag 26 maart 2024
  • CultuurKlik