Flatkat (groep 7/8) - Corona alternatief

Een interactief project, waarbij grappige filmpjes worden afgewisseld met uiteenlopende doe-opdrachten. Luister naar het spannende verhaal over Timo, knutsel een vermist-poster voor de kat Monnamoer, en maak een plattegrondpuzzel om visboer Harry te helpen!  

Via een speciaal ontwikkelde website word je filmpje voor filmpje door het hele project geleid.  

De verhaallijn uit de fysieke voorstelling is voor dit project de inspiratiebron. Naar de klas wordt een doos opgestuurd. In die doos zit alles wat je nodig hebt. Ook niet onbelangrijk: Het is een heerlijk project voor de leerkracht, je wordt zoveel mogelijk ontzien en kan heerlijk meegenieten.  

Nou ja, af en toe het volgende filmpje aanklikken, dat moet je nog wel doen.  

 

Verhaallijn: 

Timo woont op de derde verdieping van een flat. Naast hem woont zijn beste vriend Monnamoer,  

de kat van de buren. Op een dag gaat de bel bij de buren en staat mevrouw Milèn van de dierenopvang op de stoep. Monnamoer heeft een vreselijke ziekte zegt ze, en de kat moet met haar mee. Maar mevrouw Milèn is allesbehalve een echte dierenvriend. Ze heeft verschrikkelijke plannen met Monnamoer. Timo moet zijn vriend redden. Maar hij staat er helemaal alleen voor, want niemand gelooft hem. Als hij de hoop bijna heeft opgegeven krijgt hij opeens hulp uit een wel heel onverwachte hoek.  

 

Theatergroep: Harro van Lien Producties  

Additional Info

  • Groep: 7 en 8
  • Discipline: Theater
  • Aanbieder: STT Produkties www.sttprodukties.nl
  • Duur: 1,5 à 2 uur digitaal en fysiek 
  • Lesmateriaal: Flatkat-doos met inhoud wordt op school bezorgd
  • Contact: Femmy Benjamins, tel: 0620416254, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Periode: Kan door de school op een zelf gekozen moment t/m eind april worden ingezet of verspreid over meerdere momenten.