Werktuig - Corona alternatief

Erik verhuist met zijn ouders naar Guisbalg, een dorp waar nooit iets gebeurt. Maar dan ontmoet hij Jan. Samen ontdekken de jongens een verlaten schuur. 
Op een nacht kijkt Erik met zijn verrekijker uit zijn raam en ziet er licht branden. Het wordt spannend als ze een opdracht vinden! Al snel verliezen ze zich in hun eigen verbeelding.Totdat de werkelijkheid hen inhaalt...  

Werktuig is een mysterieuze en speelse verteltheatervoorstelling over vriendschap, fantasie, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid. 
De spelers begeleiden de vertelling met geluiden van gereedschappen. Het verhaal  is geïnspireerd op het nummer What’s he building in there van Tom Waits.  

 

De voorstelling Werktuig wordt aangeboden in een digitale versie. De school kan op een zelf gekozen moment t/m eind april kiezen om de online versie te zien.   

Na het zien van de live stream van de voorstelling beantwoorden de leerlingen de vragen met een videoboodschap en krijgen een persoonlijk antwoord van de acteurs.   

 

TheatergroepPN theater 

 

 

 

 

 

Additional Info

  • Groep: 5 en 6
  • Discipline: Theater
  • Aanbieder: STT Produkties   https://sttprodukties.nl
  • Duur: ca. 30 minuten + 10 minuten nagesprek
  • Bijzonderheden: Gezien door Klankbordgroep Cultuurmenu: “Het decor is meteen heel intrigerend. Ook heel technisch: machines en gereedschappen. Er staat ook een hele oude schuur op het podium. Daar gaat het ook vooral om! De voorstelling is helemaal af. Alles klopt. Het is spannend. De zelfgemaakte geluiden / muziek is erg goed. Prachtig geacteerd. De voorstelling loopt als een trein. Er valt niets aan te verbeteren. Het plezier van het spelen straalt er van af. De kinderen genieten”.
  • Lesmateriaal: Scholen die zich eerder hebben opgegeven ontvangen een inlogcode van de digitale voorstelling.  Jan en Erik (de acteurs) spreken de kinderen via videoboodschappen direct aan. Voorbereiding en verwerkingsvragen.
  • Periode: een zelf gekozen moment t/m eind april