Cultuurland 2023-2024. Groep 7/8

KEUZE UIT LESSENSERIES BEELDEND, DANS, MEDIA, MUZIEK EN THEATER.

Inschrijfformulier Cultuurland van Hoogeveen 2023-2024  

 


 Beeldend - VINCENT VAN GOGH: "Je kunt volgens mij de Japanse kunst niet bestuderen zonder veel vrolijker en gelukkiger te worden."

Prachtig toch, hoe Vincent van Gogh in zijn brieven aan zijn broer Theo beschrijft hoe gelukkig hij wordt van Japanse prenten. Deze waren dan ook een grote inspiratiebron voor hem en in deze lessenserie gaan we bekijken hoe deze prenten het werk van Van Gogh hebben beïnvloed.  

In twee lessen werken de leerlingen aan een kunstwerk dat een gelaagdheid kent in opbouw; hoe kun je een afbeelding zo goed mogelijk overnemen, hoe kun je in laagjes werken, welke kleuren kun je goed combineren (uitleg kleuren cirkel) en lukt het dan om het werk een levendig handschrift te geven? 

Kinderen in de bovenbouw houden vaak van tekenen en dat het echt lijkt. In de stijl van van Gogh gaan we ook nog een les tekenen en werken met aquarelpotloden. Hiermee kun je op een mooie verfijnde manier de kleurige effecten krijgen die we kennen van Vincent van Gogh. 

3 lessen van 90 minuten


Dans - URBAN DANCE

Streetdance, breakdance, hiphop, electric boogie… Er zijn een heleboel dansstijlen die met elkaar verbonden zijn. Bij elkaar noemen wij deze stijl urban.

Tijdens deze 4-delige workshopserie krijg je diverse urban dansstijlen aangeleerd en leer je de geschiedenis achter de stijlen. 

4 lessen van 60 minuten


Media - FOTO'S VERTELLEN FANTASTISCHE VERHALEN

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Maar hoe zorg je dat het verhaal dat jij wilt vertellen zo goed mogelijk overkomt?

In deze lessenserie maken de leerlingen kennis met verschillende beeldaspecten en technische kanten van fotografie en leren ze deze toe te passen in hun eigen werk. 

3 lessen van 90 minuten

 

Muziek, keuze 1 - OP EN TOP POP!

Tijdens deze lessenserie met als thema ‘Op en top pop’ maken de leerlingen kennis met de popmuziek. Ze luisteren naar oude en nieuwe popmuziek, onderscheiden de verschillende onderdelen (couplet, refrein etc.) van elkaar. Ze luisteren naar melodieën en zetten dit om naar grafische en later traditionele notatie. De leerlingen spelen akkoordbegeleidingen, baslijnen en melodieën van gewone liedjes en popliedjes op boomwhackers, maar imiteren ook een drumritme met elkaar op slaginstrumenten. 

De leerlingen maken ook kennis met rappen, ze leren over de verschillende rapstijlen die er zijn en leren zelf ook een rap. 

4 lessen van 60 minuten


Muziek, keuze 2 - EVEN TROMMELEN IN DE KLAS

De leerlingen wordt in 3 weken, de eerste beginselen van het trommelen, het lezen van ritmen en het samen musiceren aangeleerd. Het is een eerste kennismaking met het veelzijdige slagwerk.

Na afsluiting van deze lessenserie, is er voor enthousiaste leerlingen de mogelijkheid de lessen naschools voort te zetten.

De lessen worden dan verzorgd door de vakdocenten van CultuurKorf Hoogeveen en er wordt verbinding gelegd met de muziekverenigingen in gemeente Hoogeveen. 

3 lessen van 30 minuten met gesplitste groep (in totaal 60 minuten per groep)


Theater - SPEEL JE ROL MET VERVE!

Wat je ook doet, ga staan voor wie je bent, durf! 

Mijn toekomst, het heden, ons verleden. In de laatste jaren op de basisschool gaan we terugblikken, misschien wel door middel van de eindmusical. Of we gaan juist een nieuwe toekomst tegemoet, hoe zie ik eruit en wat kan ik over een paar jaar? Eerst is het vandaag… Ik ben, wie ik ben. Speel je rol met verve! 

3 lessen van 90 minuten


 
 
 

 

 
Read 262 times
Meer in deze categorie: « Cultuurland 2023-2024. Groep 5/6
  • CultuurKlik